Передплата 2024 ВЗ

Випускниця УКУ — перша жінка, яка захистила дисертацію з богослов’я на Близькому Сході

  • 29.04.2020, 19:26
  • 870

Сестра Альфонса Карапата (Сестри Місіонерки Найсвятішого Ізбавителя) в Університеті Святого Духа в Касліку, що розташований 20 км від Бейруту (Ліван), 24 квітня захистила докторську працю на тему “Еклезіологія уніонізму Кирила Королевського та її вплив на формування ідентичності Мелхітської та Української Греко-Католицької Церкви” та отримала ступінь доктора богослов’я.

Колегія рецензентів та екзаменаторів, частина з яких через карантинні обмеження була присутньою онлайн, поставила черниці з України найвищий бал — 100/100, що є унікально високим балом для університету, а на богословському факультеті таке відбулося вперше.

«Блискуча 500-сторінкова робота, написана французькою мовою, є правдивою подією в українському богословському, церковному і культурному житті. Автор дисертації — людина, що віддала себе Богові і променює правдивою вільною Христовою радістю», — сказав митрополит Філадельфійський, архієпископ Борис Ґудзяк.

Сестра Альфонса закінчила Український католицький університет у Львові 2006 року, коли владика Борис був його ректором, і саме за його порадою продовжила навчання в Лівані.

Університет Святого духа — це маронітський університет, один з шести католицьких університетів Лівану, і єдиний, у якому є факультет богослов’я.

Сестра Альфонса провела на Близькому Сході 10 років, і після захисту, повернувшись в Україну, планує продовжувати дружбу і спільні проекти з Церквами і монастирями, з якими там познайомилася.

Схожі новини