Передплата 2024 «Добрий господар»

Як в Україні будуть послаблювати карантин: пояснення прем'єра

  • 29.04.2020, 14:57
  • 841

Після першого етапу послаблення карантину в Україні подальші кроки ухвалюватимуться тільки після оцінки епідеміологічної обстановки в країні.

Крім того, уряд не виключає введення адаптивного карантину після 12 травня в окремих регіонах, де будуть зафіксовані різкі спалахи коронавірусу. Про це на засіданні Кабміну 29 квітня заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

«Швидкість послаблення залежатиме від епідеміологічної ситуації в Україні. А вона напряму залежить від дотримання протиепідеміологічних заходів, зокрема — від утримання збирання людей групами. Ми не маємо просто відкрити об'єкти, а маємо чітко розуміти, за яких умов перебування людей на цих об'єктах не загрожуватиме новою хвилею епідемії», — зазначив голова уряду.

Читайте також: Плюс 456 за добу: в Україні офіційно підтверджено 9866 випадків зараження коронавірусом

Також Шмигаль наголосив, що навіть після повного виходу країни з карантину дотримання заходів безпеки буде обов'язковим ще тривалий час.

«Навіть після відкриття всіх закладів та транспорту маски, дезінфектори, гігієна нікуди не подінуться. Тепер це норма», — сказав прем'єр-міністр.

Схожі новини