Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Печенігів йому мало. Путін, розмірковуючи про COVID-19, добрався до Спарти

Президент Росії Володимир Путін, розмірковуючи про противників заходів самоізоляції під час карантину і людей, які пропонують пожертвувати зараженими коронавірусом, згадав про печенігів і стародавню Спарту.

Про це він заговорив у своєму зверненні до росіян, відео опублікував Telegram-канал «RT на русском».

Керівник РФ зауважив, що у давній Спарті хворих «скидали зі скелі». А також нагадав історію із «пронизливого до сліз» оповідання Джека Лондона «Закон життя».

«У ньому йдеться про те, що плем'я кидало своїх старих людей, які стали тягарем, діти давали їм трохи їжі і йшли, залишаючи батьків на поживу диким звірам, залишаючи їх помирати. А старий батько, залишившись на самоті біля багаття, до кінця вірив і сподівався, що сини повернуться за ним…» — сказав він.

Водночас підкреслив, мовляв, ті, хто зараз радить кидати хворих на коронавірус напризволяще, по суті, закликають «повернуться до дикості та варварства» тих часів.

«Ви можете хоч на мить уявити, що можна вчинити з нашими батьками, з нашими бабусями і дідусями так, як в цьому оповіданні? Ніколи не повірю. Це не наш генетичний код», — висловився Путін.

Схожі новини