Передплата 2024 ВЗ

Начальника управління капітального будівництва ЛОДА звинувачують у привласненні 1,3 мільйона гривень

Прокуратура Львівської області погодила підозру у привласненні бюджетних коштів очільнику управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації, його підлеглому та керівникам підприємства, яке виграло тендер на будівництво шести об’єктів

Про це повідомила на своїй сторінці прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

Йдеться про в.о. начальника управління капітального будівництва ЛОДА Олега Пелиха, а його підлеглий — провідний інспектор відділу технагляду. За інформацією прокуратури Львівщини, у 2018 році за бюджетні кошти в області мали збудувати шість обєктів, переважно амбулаторії. На це виділили кошти, тендер на всі об'єкти виграло одне товариство. Згідно із повідомленням на сайті zakupki.ua, тендер на будівництво амбулаторії монопрактики у селі Дубравка виграло ТзОВ «Градобуд-престиж», задекларувавши, що виконає роботи за 13 млн 240 тис. грн. Керівник підприємства — Андрій Яцура.

«Для реалізації свого умислу вказані особи внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості: завищили об’єми, вартість виконаних робіт, використаних матеріалів. Наразі маємо достатньо доказів, тому погодили підозри у привласненні 1,3 млн грн при будівництві амбулаторії монопрактики в с. Дубравка засновникам ТОВ, тимчасовому виконувачу обов’язків начальника управління ЛОДА та його підлеглому», — написала прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

Читайте також: Голова Львівської ОДА бере у команду своїх заступників кадри з фірми батька

За її словами, роботи фактично виконані не були. У день проведення експертизи акти про виконання робіт будівництва вже були підписані і гроші переказані. Однак будівництво було на початковій стадії. Чиновники не з'явились на вручення підозр, посилаючись на стан здоров’я. Їм мають обрати запобіжні заходи й усунути з посад. За статтями «службове підроблення» та «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» ККУ, їм «світить» від 5 до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади.

27 квітня Олег Пелих написав заяву на звільнення, яку ще має підписати голова ЛОДА. Голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй сторінці у ФБ оприлюднив заяву з цього приводу: «Якщо чиновник працює не на благо людей, а на збагачення власної кишені — він має бути покараний. Така моя позиція як голови Львівської ОДА! Я як голова ЛОДА максимально сприяю слідству та не збираюся покривати порушника закону. Вкотре наголошую, що усі протиправні дії, особливо якщо вони вчинені посадовими особами, мають бути покарані згідно з чинним законодавством».

Схожі новини