Передплата 2024 ВЗ

Полісмени навідалися у ресторан Тищенка через скандал з порушенням карантину

  • 28.04.2020, 20:15
  • 875

Столичні правоохоронці перевірили інформацію журналістів щодо роботи ресторану народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка

Про це повідомляє Українська правда.

«На момент знаходження правоохоронців у ресторані відвідувачів не було. Поліцейські роз’яснили обмежувальні законодавчі норми у період карантину та взяли в адміністратора закладу зобов’язання щодо роботи таких установ тільки в онлайн-режимі».

Назви ресторану поліція не називає, але з оприлюдненого фото і відео зрозуміло, що мова йде про ресторан «Велюр», який належить Тищенкові. Правоохоронцям відкрив адміністратор закладу. Там перебували кілька працівників. У поліції зазначають, що адміністратор написав пояснення та зобов’язання щодо заборони закладам громадського харчування приймати відвідувачів у період карантину.

Поліція також радить громадянам, які стали свідком порушення карантину, негайно телефонувати до поліції по спецлінії 102 для притягнення причетних осіб до відповідальності.

Читайте також: Змолов нісенітницю: «слуга народу» назвав Чорнобильську катастрофу великим святом

Своєю чергою глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що поліція прийшла в ресторан Тищенка «зокрема з ініціативи депутатів СН».

Арахамія запевнив, що «партія не має наміру покривати нардепа», і якщо ресторан працює, Тищенко як його власник має понести законне покарання. Він також допустив можливість «подвійного покарання» для Тищенка.

«Більш того, якщо факт правопорушення підтвердиться і ресторан працював для приготування їжі, а не просто використовувався для зустрічей, то потрібне подвійне покарання. Не знаю чи можливо це в законному порядку, але він же депутат і, отже, на це потрібно жорстко відреагувати».

Схожі новини