Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Жахлива трагедія: поліція розповіла про загибель 6-річної дівчинки на Харківщині

  • 28.04.2020, 19:35
  • 999

У Харківській області 6-річна дівчинка, яку шукали добу і знайшли мертвою на краю поля, під час прогулянки з братом відстала від нього, загубила окуляри і через це пішла в протилежний бік свого помешкання. Таким чином, правоохоронці називають смерть дитини нещасним випадком

Про це розповів начальник Г У Нацполіції в Харківській області Валерій Сокуренко, передає ТСН.

За попередньою інформацією, дівчинка мала поганий зір і носила окуляри, але загубила їх. Під час прогулянки вона дещо відстала від брата, який їхав на велосипеді, а потім, імовірно, коли хотіла повернутися додому, збилася з правильного шляху. На тілі дитини, за словами Сокуранека, слідів насильства немає, а з її речей нічого не зникло.

«Найвірогідніша причина смерті дівчинки, за висновками експертів, переохолодження. На тілі відсутні будь-які ознаки насилля», — сказав Сокуренко.

Водночас начальник поліції запевнив, що під час пошуків всю місцевість відпрацьовували надзвичайно ретельно. Було перевірено усі можливі об’єкти та місця. Але несприятливі погодні умови ускладнювали пошуки.

«При житті дівчинка носила окуляри, але вона їх загубила та ймовірно збилася зі шляху, коли захотіла повернутися додому. Усі її речі на місці, одяг не пошкоджений. Якщо вона була б трішки старшою за віком, може пішла б на вогники села та сховалася від холоду у покинутій хаті. Але сталося так, як сталося. Це жахлива трагедія. Смерть настала приблизно о другій ночі», — розповів Сокуренко.

Читайте також: У Харкові залишений без нагляду однорічний хлопчик потонув у ванній

Крім того, правоохоронець наголосив, що наразі справа ще триває. І слідчі чекають на результат експертизи, аби встановити точну причину смертю. Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 115 ККУ з приміткою «Нещасний випадок».

«Призначені експертизи, які будуть проведені. Провели детальний огляд місця події. Коли будуть експертизи, ми можемо сказати, що кримінальне провадження закінчене. Будуть кінцеві висновки», — додав Сокуренко.

Нагадаємо, 26 квітня у Харківській області зникла 6-річна Мілана. Дівчинка разом з двоюрідним братом-однолітком вийшла з дому погуляти, але назад так і не повернулася. До пошуків залучили пів тисячі осіб.

Схожі новини