Передплата 2024 ВЗ

Чому карантинні заходи слід послабити? Лікар із США назвав три важливі причини

  • 28.04.2020, 15:55
  • 976

Голова відділення невідкладної медицини лікарні Сент-Барнабас у Бронксі (США), доктор медицини Даніель Г. Мерфі назвав важливі причини послабити карантин, введений у країні через поширення коронавірусу COVID-19

Його звернення опублікувало видання New York Post. Провідний американський лікар зазначив, що ще на початку спалаху захворювання у США сам заразився COVID-19, як і дві його доньки, одна з яких — медсестра. За його словами, з ними усіма наразі все гаразд.

«COVID-19 найстрашніша катастрофа в галузі охорони здоров’я за мою 30-річну кар’єру через її інтенсивність, тривалість та потенціал для тривалого впливу», — підкреслив Мерфі.

А тоді він заявив, що, на його думку, слід послабити обмежувальні заходи у США, та назвав причини для цього.

Читайте також: Карантин позбавив нас відчуття часу. Відтепер він не вартий ні шеляга

За словами Мерфі, першою є те, що пік захворюваності на COVID-19 минув, а поширення вірусу сповільнилося. Другою причиною доктор медицини назвав побоювання, що люди з іншими хворобами не отримають необхідної допомоги, через що можуть навіть померти.

«Значна частина тих, хто залишається вдома, безумовно, має невідкладні медичні та хірургічні стани, не пов'язані з новим коронавірусом», — додав він.

«По-третє, страх неправильно керує реакцією громадськості. Хоча COVID-19 є серйозним захворюванням, страх перед ним посилюється. Громадськість повинна розуміти, що більшість заражених людей долає захворювання непогано», — наголосив Мерфі.

Він також підкреслив, що COVID-19 є більш поширеним, ніж здається. У багатьох мешканців Нью-Йорка, за його словами, вже є інфекція, але вони про це можуть не знати. Водночас, на думку провідного медика, люди самотужки виробляють «значний ступінь природного імунітету стада».

Мерфі також додав, що важливим для покращення ситуації є удосконалення тестування населення.

Нагадаємо, 28 квітня коронавірус продовжив свою атаку, але трохи зменшивши темп у Європі. Там низка країн вже зважилася на пом'якшення карантинних заходів.

Схожі новини