Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кінець епідемії в Україні: вчені спрогнозували точну дату

  • 28.04.2020, 14:15
  • 6 436

Епідемія коронавірусу в Україні повинна завершитися в червні

Епідемія коронавірусу в Україні може завершитися до 8 червня 2020 року. Відповідний прогноз опублікувала група вчених з Сінгапурського університету технологій та дизайну та лабораторії Data-Driven Development Lab, передає РБК-Україна.

Зокрема, вчені запустили сайт із прогнозом завершення пандемії COVID-19 в різних країнах світу. Прогнози ґрунтуються на даних щодо нових випадків коронавірусу, які лягли в основу наочних прогностичних кривих за так званою SIR-моделлю. Дана модель враховує дані про інфікованих і тих, хто одужав, у певні моменти часу, а також інтенсивність контактів між людьми.

Згідно з прогнозом, в Україні різке зниження захворюваності очікується 19 травня, а кінець епідемії прогнозується до 8 червня.

Читайте також: Коронавірус піддається контролю: голова ВООЗ дав оптимістичний прогноз

Варто зазначити, що графіки постійно оновлюються і коригуються відповідно до свіжої статисти. Зараз можна ознайомитися з прогнозами для 87 країн.

Нагадаємо, напередодні генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що пандемія коронавірусу далека від завершення. Він також висловив стурбованість даними про захворюваність у країнах Африки, Східної Європи та Латинської Америки.

Схожі новини