Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Пандемія не зупинить російську агресію, а лише розпалить апетит Путіна", - дипломат

  • 28.04.2020, 13:55
  • 793

Україні нав'язується дискурс, що ніби-то через пандемію коронавірусу Росія припинить агресію на Донбасі. Насправді Кремль посилюватиме агресію, тому що хоче знищити Україну

Про це сказав дипломат Роман Безсмертний, інформує Gazeta.ua.

«Якщо взяти весь південно-західний напрямок, то можна помітити, що там на суші і на морі постійно йдуть навчання всіх родів російських військ. Всіх без винятку.

У західному напрямку, зокрема на кордонах балтійських держав, Білорусі, України, зосереджена півмільйонна армія у польових умовах. Тому ймовірність загрози продовження наступу дуже висока. Це перше.

Друге. Україні постійно нав'язується дискурс, що коронавірус приведе до того, що Кремль заспокоїться, російські війська залишать Донбас. Енергетична криза приведе до того, що в Росії не буде коштів, щоб атакувати Україну. Безглуздість цього дискурсу заперечується історією, яка багато разів демонструвала, як діяла імперська Росія, Радянський союз, а тепер путінська РФ.

Той потенціал озброєнь, які зосереджені на південно-західному напрямку, загрожує Україні, Європі. Не випадково постійно чуємо заяви балтійських держав: щойно зменшилася чергова напруга у стосунках між Мінськом і Москвою.

Тому помиляються ті, хто вважає, що теперішня ситуація на енергетичному ринку або пандемія якимось чином може вгамувати Кремль. Для Кремля така політика є джерелом їхньої життєдайності. І можливості пережити ці проблеми. Тому очевидно — агресивність буде зростати.

Читайте також: Остерігайтеся російських та китайських «троянських коней»

І ще треба пам'ятати. Розмови про те, що Путін і його оточення забулися чи відмовилися від планів щодо «новоросії» і так далі — безглуздя. Для Кремля проблемою було і завжди буде існування незалежності України. І тому Кремль намагатиметься робити все для того, щоб будь-яким способом — військовим, економічним, політичним, диверсійним — зруйнувати Україну.

Зверніть увагу, як Кремль діє в умовах пандемії. Він пропонує то чергові конвої, то «особливий режим» діяльності Московського патріархату в Україні. То веде диверсійну роботу на фронті, в тилу.

Ситуація на європейському, євроазійському континенті у безпековому плані останнім часом погіршується. І розростання цього полум'я, ймовірно, буде йти з Донбасу. Підтримуючи таку ситуацію, Росія буде тиснути на Білорусь, балтійські держави. Зверніть увагу, як хвилеподібно Росія користується то ситуацією в Сирії, то ситуацією на європейському континенті", — сказав Роман Безсмертний.

Схожі новини