Передплата 2024 «Добрий господар»

Медики знайшли препарат від смертельно небезпечного симптому COVID-19

  • 28.04.2020, 10:55
  • 1 379

Французькі медики виявили, що препарат "Тоцилізумаб", яким раніше вже пропонували лікувати коронавірус, може побороти смертельний симптом хвороби – цитокіновий шторм

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Результати клінічних випробувань оприлюднила на своєму сайті лікарняна організація Assistance publique — Hopitaux de Paris (AP-HP).

«Вважається, що у пацієнтів з пневмонією COVID-19 цитокіновий шторм імунологічного походження призводить до гострої респіраторної недостатності і смерті», — сказано в звіті.

За словами лікарів, ліки від ревматоїдного артриту ефективні в боротьбі з гіперцитокінемією, або цитокіновим штормом. Йдеться про летальну реакцію імунної системи людини з коронавірусом.

Читайте також: Під загрозою цілі міста: італійські вчені розповіли про новий спосіб передання коронавірусу

Дослідження охопило 129 пацієнтів. Із них 65, крім звичайного лікування, приймали цей препарат, а інші 64 виконували роль контрольної групи і отримували тільки звичайне лікування.

За підсумками спостережень з'ясувалося, що менша кількість пацієнтів, які отримували препарат, перебували в критичному стані.

Нагадаємо, раніше в США хворі на коронавірус COVID-19 почали одужувати після застосування експериментального препарату «Ремдесивір».

Схожі новини