Передплата 2024 «Добрий господар»

"Завершення досудового слідства є передчасним". Під ОПУ активісти вимагають пояснень від Зеленського у "справі Гандзюк"

Під Офісом президента України активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» влаштували акцію протесту, вимагають пояснень від Володимира Зеленського та звільнення генпрокурорки Ірини Венедіктової через завершення досудового слідства у справі Катерини Гандзюк.

Про це передає hromadske з місця події.

На думку учасників акції, завершення досудового слідства є передчасним, адже прокуратура та СБУ мають ще 3 місяці. На думку активістів, це свідчить про «злиття справи» новою генеральною прокуроркою Іриною Венедиктовою та грає на користь стороні захисту, оскільки останні зможуть заявляти про недостатню кількість доказів.

«Захист Мангера неодноразово просив передати справу у такому вигляді, якому вона є, до суду. І в принципі саме це зараз і зробили», — сказала адвокатка потерпілих Євгенія Закревська.

На думку добровольця та активіста Сергія Філімонова, прокуратура не використала три місяці, за які могла посилити доказову базу.

Активісти на акції озвучили свої вимоги, запалили фаєри та скандували «Венедіктову у відставку» і «Хто замовив Катю Гандзюк?».

До мітингарів згодом вийшли речниця президента України Юлія Мендель та прокурор у справі Андрій Сенюк. Мендель запевнила, що почула, чим не задоволені активісти та додала, що реакції від президента ще немає.

Згодом до активістів вийшов і заступник генпрокурорки Олексій Симоненко, який наразі відповідальний за справу Катерини Гандзюк.

Він сказав, що нові докази у справі відсутні, відтак справу передали до суду. Водночас тих, що вже здобули, на його думку, достатньо. Також Симоненко каже, що прокуратура розрахувала час так, щоб захист підозрюваних встиг ознайомитися з матеріалами справи, яких є понад 50 томів.

Після завершення акції під ОП активісти також пішли під помешкання генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Фото і відео hromadske

Схожі новини