Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський доручив уряду відкрити продуктові ринки

  • 27.04.2020, 13:50
  • 878

Президент Володимир Зеленський доручив уряду відпрацювати можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба глави держави у понеділок, 27 квітня.

«Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання і харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановимо чіткі правила і давайте дозволимо відкрити. Треба вчитися жити і працювати в нових умовах», — підкреслив Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізм їх безпечного функціонування і чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже у середу, щоб почати відкривати ринки вже до кінця цього тижня.

Читайте також: Садовий закликав владу відновити роботу продуктових ринків в умовах карантину

Як зауважив Шмигаль, це стало можливим завдяки тому, що МОЗ та Мінекономіки розробили чіткі критерії роботи та алгоритм контролю. Йдеться про відкриття більш ніж 280 продовольчих ринків по всій території України, які зможуть функціонувати з дотриманням жорстких санітарних норм. Цей перелік може бути розширений, якщо й інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи. За порушення вимог буде встановлена відповідальність, аж до закриття ринків на певний період.

У той же час на нараді стало зрозуміло, що українці дуже відповідально ставляться до карантину — як на католицьку і православну Пасху, так і в поминальні дні більшість з них прислухалися до закликів дотримуватись обмежень. За даними Міністерства розвитку громад і територій України, в цьому році поки тільки 13 000 людей відвідали цвинатрі, щоб вшанувати померлих, тоді як у минулі роки ця цифра дорівнювала 5−7 мільйонам.

Схожі новини