Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нові правила обсервації: як уряд контролюватиме людей, які повернулися з-за кордону

  • 27.04.2020, 13:32
  • 951

Сьогодні, 27 квітня під час онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про те, як Уряд буде контролювати людей, які повернулися чи повертаються з-за кордону.

Як повідомляє 032.ua, очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов наголосив на тому, що зараз в Україні діє змінений порядок обсервації громадян, які повернулися з-за кордону.

«Зараз в нас є порядок самоізоляції, коли людина встановлює на свій смартфон додаток „Дія“. За допомогою цього додатку влада зможе контролювати, чи людина дійсно притримується режиму самоізоляції», — розповідає міністр.

За словами Максима Степанова, якщо в людини немає можливості встановити додаток, то вона відправиться на обсервацію в спеціальні установи.

Читайте також: У Польщі не вистачає українських заробітчан: готують спеціальні чартери

«Якщо в людини немає можливості встановити додаток, або особа хоче пройти обсервацію не вдома, то в Україні визначені спеціальні місця обсервації. Цей процес повністю розроблений та має свої механізми. Декілька місць обсервації є в Києві та Київській області», — додав він.

Схожі новини