Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Чернівцях проти карантину протестують підприємці найбільшого буковинського ринку

  • 27.04.2020, 12:12
  • 1 008

Підприємці знову пікетують Чернівецьку ОДА та міську раду

У Чернівцях група підприємців Калинівського ринку влаштувала акцію протесту під приміщенням міської ради та обласної державної адміністрації.

Як передає molbuk, вранці 27 квітня кілька десятків працівників Калинки зібралися під приміщеннями органів місцевої влади, вимагаючи визначитись із можливістю роботи продуктових ринків у період карантину.

Нагадаємо, акції протестів підприємців Калинки розпочались минулого тижня після того, як обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала місцевим органам влади заборонити діяльність продуктових секторів ринків.

У Чернівецькій ОДА заявили, що рішення про відновлення роботи ринків може ухвалити Чернівецька міськрада. Щоправда, депутати під час позачергової сесії не змогли ухвалити таке рішення.

Голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук розповів в інтерв’ю «Главкому» про те, як він ставиться до відкриття ринків і чи доречно взагалі вести мову про пом’якшення карантинного режиму у області. «Я абсолютно солідарний і підтримую позицію уряду про те, що усі ринки, великі непродуктові магазини повинні бути закриті. Коли ти знаєш, що все закрито, ти сидиш вдома», — заявив Осачук.

Схожі новини