Передплата 2024 ВЗ

Поминальні дні скасовано: влада заборонила громадянам відвідувати цвинтарі

  • 25.04.2020, 13:55
  • 643

Головам ОДА та КМДА доручено заборонити відвідування громадянами кладовищ, місць окремих поховань у традиційні післявеликодні поминальні дні, крім випадків здійснення поховань

«Рішенням державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 квітня 2020 року головам обласних та Київської міської державної адміністрацій за участю органів місцевого самоврядування доручено заборонити відвідування громадянами кладовищ, місць окремих поховань у традиційні післявеликодні поминальні дні, крім випадків здійснення поховань.

Також, відповідно до постанови Міністерства охорони здоров’я України від 21 квітня 2020 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні», місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях перебування масового скупчення людей рекомендовано закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого за умови дотримання протиепідемічних правил".

Читайте також: «Не пріться жерти на кладовищах»: Філатов зробив комічне звернення до українців

Аби не допустити порушень карантинних обмежень, до несення служби буде залучено понад 22 000 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії. Зокрема поблизу кладовищ будуть чергувати посилені патрулі.

Водночас в поліції зазначили, що основне завдання правоохоронців — це проведення роз’яснювальної роботи щодо заборони відвідувань місць поховань.

У поліції нагадали, що рішенням Синоду Православної церкви України на засіданні 9 квітня відвідання священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня та звершення на них заупокійних молитов перенесено на Троїцьку батьківську поминальну суботу — 6 червня 2020 року.

Схожі новини