Передплата 2024 «Добра кухня»

Чоловік Венедіктової не задекларував діамантовий годинник за 1,5 млн гривень

  • 25.04.2020, 15:35
  • 1 112

Денис Колесник, який є чоловіком генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової, володіє елітним незадекларованим швейцарським годинником Hublot за $ 54 280 (приблизно 1,5 млн грн за курсом НБУ)

Як пише «Страна», його помітили на руці Колесника в одному з роликів Національної поліції за 2019 рік. Адже чоловік Венедіктової працює заступником начальника департаменту кіберполіції.

Йдеться про відому модель годинника Classic fusion tourbillion night out в чорному кольорі. Аксесуар має круглий корпус з кераміки і водонепроникність до 30 метрів. Сапфірове скло з покриттям антивідблиску встановлено на передній стороні годинникового корпусу. Циферблат чорного кольору з 10 білими багетними діамантами, загальною вагою 0.36 карат.

Також модель обладнана мануфактурним швейцарським механізмом з ручним заводом. Поставляється на ремінці з каучуку та шкіри з вставкою з нержавіючої сталі. Є в них і турбійон — це додаток до основного механізму, який покликаний компенсувати вплив гравітації Землі на точність ходу годинника.

Читайте також: Венедіктова під впливом юриста Януковича підкладає свиню Зеленському

Модель випускається обмеженою серією 30 екземплярів, щойно надійде замовлення. На офіційному сайті Hublot ця модель вже не представлена, але вона доступна в онлайн-магазинах, які продають оригінали.

Таку дорогу річ кіберполіцейський був зобов'язаний вказати в своїх торішніх деклараціях. Єдиний варіант, у якому Колесник міг не відображати факт придбання цього годинника в електронній декларації — це якщо йому їх подарувала дружина. Подарунки від членів сім'ї не потрібно декларувати як істотну зміну матеріального становища.

Що стосується декларації чоловіка Венедіктової, поданої у 2020 році, то там годинник Hublot також не фігурує. Крім того, згідно з документом, Колесник не володіє ніякими об'єктами нерухомості, оскільки весь фонд родини записаний на дружину або дочку і сина.

У самої Венедіктової у власності є офіс (150 кв. м) І паркомісце у Харкові. Власниками будинку і 15 соток землі в місті Високий (Харківська область) значаться діти, а батьки там тільки прописані.

Автомобіля у власності Колесника теж немає, проте на Венедіктову зареєстрований кросовер Porsche Cayenne (2013 року випуску), на момент покупки машина коштувала 867 311 гривень.

Що стосується зарплати, то за 2019 рік у кіберполіції Колесник отримав 312 737 гривень. Графа «цінне рухоме майно», де декларують речі, вартість яких перевищує 100 прожиткових мінімумів, встановленого для працездатних осіб на 1 січня звітного року (в 2019 році — 1 921 грн) — і у Венедіктової, і у її чоловіка порожня. Аналогічно там стоїть прочерк у 2017 і 2018 роках.

Схожі новини