Передплата 2024 «Добра кухня»

Звільнений голова податкової служби звинувачує Уманського у брехні

  • 25.04.2020, 09:35
  • 880

Звільнений із посади голови Державної податкової служби Сергій Верланов подав заяву до Офісу генпрокурора проти колишнього міністра економіки Ігоря Уманського, звинувачуючи останнього у неправдивому повідомленні про злочин

Про це повідомляє Українська правда.

«Вчора мною було подано заяву до Офісу генерального прокурора по заявам Ігоря Уманського стосовно неправдивого повідомлення про злочин. Я думаю, що якраз за 6 місяців (поки працюватиме ТСК — УП) ми поставимо у цій ситуації крапку».

За словами Верланова, податкова виконала план вперше за 4 роки. Водночас він подякував парламенту за організацію Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування фактів корупції у податковій та митниці.

Нагадаємо, колишній міністр фінансів Ігор Уманський звинуватив посадових осіб органів державної влади, зокрема, Державної фіскальної служби, Державної податкової служби та Державної митної служби у корупції.

Читайте також: У Раді створять ТСК щодо зловживань у державному бюджеті

Водночас, коли Уманський перебував на посаді, він ініціював відставки голови ДПС Сергія Верланова та голови Державної митної служби Максима Нефьодова.

Уманський пояснив, що причиною цього були, зокрема, «скручування» ПДВ, від яких, за його словами, держбюджет втрачає 5 млрд грн щомісяця.

Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для з питань розслідування можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної, податкової та фіскальної служб.

Схожі новини