Передплата 2024 «Добрий господар»

Апеляційний суд змінив запобіжний захід Чорновол

  • 24.04.2020, 18:35
  • 821

Київський апеляційний суд частково задовольнив апеляцію захисту екснардепа Тетяни Чорновол і змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний

Згідно з рішенням, яке оголосив суддя Іван Рибак, Чорновол має перебувати вдома з 22 до 6-ї ранку (термін дії — до 8 червня). Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

Суд також повторно наклав на Чорновол зобов'язання, як то з'являтися за викликом до слідчого та в суд, не спілкуватися зі свідками, здати закордонні паспорти тощо.

Повний текст ухвали оголосять 30 квітня.

При заслуховуванні сторін суддя цікавився у сторони обвинувачення, чи врахували прокурори той факт, що на утриманні Тетяни є батьки і двоє малолітніх дітей, а також наголошував на репутації народних депутатів, які висловлювали бажання взяти Чорновол на поруки.

Нагадаємо: Чорновол показала, що коїлося під вікнами Зеленського у лютому 2014 року

Після засідання Чорновол, роздаючи коментарі, жартувала, що тепер у світлу пору зможе продовжувати ставити незручні запитання заступнику в.о. керівника Державного бюро розслідувань ексадвокату Віктора Януковича Олександру Бабікову.

Як повідомляв ВЗ, суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк відправив колишню народного депутата Тетяну Чорновол під цілодобовий домашній арешт на 2 місяці.

Нагадуємо, слідчі ДБР 10 квітня на світанку провели обшук у колишньої народної депутатки Тетяни Чорновол у справі щодо смерті чоловіка в офісі «Партії регіонів» під час Революції гідності.

Після цього у ДБР повідомили їй про підозру у вбивстві під час пожежі в офісі «Партії регіонів» в 2014 році.

Експрезидент Петро Порошенко звинуватив ДБР у брехні та вважає кримінальне провадження проти Чорновол спробою переписати історію під диктовку Кремля.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав повідомлення Чорновол про підозри у вбивстві неадекватними та ганебними, і у зв'язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу.

Схожі новини