Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Петро Порошенко: "Влада має забезпечити медиків засобами захисту та страхуванням, а також виплатити їм заборговані гроші"

  • 24.04.2020, 15:06
  • 522

«Європейська Солідарність» вимагає від влади забезпечити захист медичних працівників, які через бездіяльність уряду Зеленського залишилися без грошей та належного медичного забезпечення. І саме це питання має бути пріоритетним для Верховної Ради

Про це перед позачерговим засіданням парламенту заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко. Він наголосив, що у Зеленського ігнорують законодавчі ініціативи щодо страхування лікарів та посилення їхнього соціального захисту.

«Ключова проблема — це захист медичних працівників. Фракція „Європейської Солідарності“ наполягала на тому, щоб було сформовано декілька державних програм. Перша програма — це різке підвищення заробітної плати медпрацівникам — лікарям, медсестрам, особливо тим, хто зараз працює з інфікованими коронавірусом. На жаль, незважаючи на те, що нібито і бюджет ухвалений, гроші до лікарів не дійшли. Кожен день — це ризик хвороби лікарів, це пацієнти, які не мають на сьогодні належної медичної допомоги, і, безумовно, тільки це виправдовує скликання позачергової сесії парламенту», — переконаний Порошенко.

Читайте також: Лікарі потребують додаткового захисту, — народна депутатка

«Друга позиція щодо лікарів — це виконання ультиматуму „Європейської Солідарності“ щодо негайного страхування медиків, оскільки ми в 2014 році зробили це стосовно воїнів, які боронять нашу державу на Сході. 100 мінімумів виплати родині у випадку загибелі. І 30, 40, 50 мінімумів виплати у випадку хвороби. Лікарі і медпрацівники мають відчувати, що держава про них піклується», — нагадав п’ятий Президент.

«І третя позиція — це засоби захисту, медикаменти, обладнання. На жаль, ця справа не рухається в тому темпі, який ми вимагаємо. Зараз ми готові бути партнерами — і щодо наших ініціатив, і щодо законодавчого забезпечення, і щодо бюджетного забезпечення. Бо без цього наслідки будуть жахливими», — застеріг Порошенко.

Схожі новини