Передплата 2024 ВЗ

Спалахне з новою силою: вчений розповів, які країни стануть новими епіцентрами коронавірусу

  • 24.04.2020, 10:57
  • 2 382

Епідемія коронавірусу після піку на Заході почне поширюватися в Індії, країнах Африки, зачепить Індонезію та Нігерію.

Про це в коментарі OBOZREVATEL сказав український учений-біохімік Сергій Комісаренко. За його словами, держави з найбільш численним населенням вже перехворіли

«Більшість країн із великою кількістю населення перехворіли або ж виходять із цього процесу. Окрім Індії. Там живе 1 млрд 300 млн осіб, у країні запроваджені дуже суворі заходи карантину, однак індуси належать до різних релігійних конфесій і можуть не виконувати вказівок уряду. Хотілося б, щоб там не трапилося такого вибуху, як у Китаї. Далі інфекція поширюватиметься в Африці, зачепить Індонезію, Нігерію», — зауважив вчений.

Читайте також: У двох китайських лікарів, які хворіють на коронавірус, потемніла шкіра (фото)

Біохімік нагадав, що лідером за кількістю заражених зараз є Сполучені Штати Америки.

«Не знаю, що діється в Росії, бо це закрита країна, і сподіватися на об’єктивність даних, які вони надають, немає підстав. Можемо дивитися на досвід прозорих країн — Франції, Німеччини, Італії, США, Великобританії. В Італії летальність була вдесятеро більша, ніж у Німеччині. Чому? Бо німці дуже ретельно підготувалися до цієї епідемії ще з січня, постійно збільшуючи кількість місць в інфекційних лікарнях», — підсумував Сергій Комісаренко.

Схожі новини