Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Ми є свідками великої театральної вистави", - Олег Синютка про ухвалення "антиколомойського" закону

Затягування з ухваленням закону, який забороняє повертати націоналізовані активи колишнім власникам збанкрутілих банків – так званого «антиколомойського» закону – це політичний спектакль на користь олігарха Коломойського.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка. Він звернув увагу, що порядок денний завтрашнього позачергового засідання парламенту містить цілу низку не термінових питань. При цьому ухвалення закону, який необхідний для отримання фінансової програми від МАФ, постійно відкладається.

«Ми є свідками великої театральної вистави, яка стосується персони Коломойського. І в цій виставі завтра буде проходити черговий акт. Влада, і в першу чергу президент Зеленський не може визначитися — чи вони з українським народом — чи вони з олігархом Коломойським. Оскільки цієї визначеності немає до цих пір, то ми є учасниками і свідками оцих тривалих позачергових надзвичайних засідань парламенту», — зазначив Олег Синютка.

«Ми розуміємо, що водний транспорт, атомна енергетика — це такий камуфляж, система відволікання уваги, а суть питання — це все-таки банківський антиколомойський закон», — переконаний Синютка.

Він також нагадав, що фракція «Європейська Солідарність» вимагала, вимагає і буде все робити для того, щоб банківський закон був ухвалений якнайшвидше.

«Чому це все затягується? Тому що у влади немає політичноі волі приймати цей закон якнайшвидше. Оці всі 16 тисяч правок — ну давайте чесно скажемо, хто їх писав? Їх писали або сьогоднішні представники фракції „Слуга народу“, або ті, кого президент Зеленський привів у парламент, і вони вийшли з фракції „Слуга народу“. Тобто це є внутрішня кухня влади, від якої потерпає все українське суспільство», — нагадав Олег Синютка.

«Ми закликаємо владу — прийміть політичне рішення, що ви з українським народом. Бо кошти, які нам сьогодні як повітря потрібні від міжнародних фінансових організацій, прийдуть якнайшвидше, коли ми приймемо цей закон», — наголосив Синютка.

Він також підтвердив, що є декілька варіантів, прийнятних з точки зору регламенту та Конституції, щоб пройти процедуру і ухвалити цей закон.

«Чому ми пішли варіантом, який дасть можливість олігархам оскаржувати це питання в суді — у Верховному суді, в Конституційному суді, це риторичне запитання. Без цього закону і так слабка українська економіка буде ще слабшою. Надзвичайно мізерні соціальні виплати ще зменшаться», — застерігає Олег Синютка.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень