Передплата 2024 «Добра кухня»

Знайомі відмовилися придбати продукти для самоізольованого заробітчанина. Виручили поліцейські

Сьогодні багато розмов про необхідність проведення медичних тестів на коронавірус – як способу запобігти його поширенню.

Але якось не помічаємо, що у протистоянні цій напасті кожен з нас здає й інший тест — на людяність. Будні показують: ці іспити складають не всі.

Урозпал пандемії до рідних Бережан із закордонних за­робітків повернувся Ан­дрій Чавурський. Хоча почувався здоровим, але, як вимагають припи­си лікарів, задля перевір­ки стану свого здоров’я чоловік добровільно пі­шов на двотижневу са­моізоляцію. Усамітнив­ся у помешканні на вул. Січових стрільців. Бать­ки ж (колишні працівни­ки склозаводу) подалися у рідне село Тростянець, перед тим повісивши на дверну клямку своєї квартири пакет для сина — з медмаскою, рукавич­ками, іншими предмета­ми гігієни та продуктами.

Сержант поліції Микола Юзефів передає продукти самоізольованому бережанцю. Фото Бережанського райвідділу Нацполіції Тернопільської області
Сержант поліції Микола Юзефів передає продукти самоізольованому бережанцю. Фото Бережанського райвідділу Нацполіції Тернопільської області

Із часом харчові припа­си закінчилися. Турбувати батьків у селі, щоб ті зро­били нові покупки, Андрій не хотів — за відсутнос­ті автобусів добиратися у місто важко. Тому з балко­на (живе на першому по­версі) попросив сусідів, аби ті пішли до крамниці. Але вони, мабуть, наляка­ні короночутками, викона­ти його прохання навідріз відмовилися…

Неприємно вражений цим вчинком, Андрій по­дзвонив на 102 і розпо­вів про свою проблему. Невдовзі до його помеш­кання прибув наряд з Бе­режанського райвідділу поліції — у складі сержан­та Миколи Юзефіва і капралки Марії Вирсти. Андрій передав їм список потрібних продуктів та гроші, стражі порядку ку­пили замовлене і, дотри­муючись вимог санітар­ної безпеки, через вікно балкона передали по­вний пакет заробітчани­нові. А щоб він надалі не мав аналогічних клопотів, залишили контактні теле­фони благодійних орга­нізацій, які допомагаютьгромадянам на карантині. Заодно працівники рай­відділу поліції через со­цмережі закликали кра­ян «не бути байдужими до чужих проблем у цей складний період».

Це вже другий за останній місяць випадок соціального волонтер­ства бережанських полі­цейських. Не так давно з проханням про допомо­гу з хутора Теребишка Божиківської сільради їм подзвонила вчителька-пенсіонерка Марія Ва­силишин. 70-річній жін­ці тяжко було придбати продукти — до найближ­чої крамниці добиратися 5 км. Тож після цього сиг­налу по продукти для ко­лишньої освітянки подав­ся місцевий дільничний Іван Іванів. Такою ува­гою жінка була втішена.

Схожі новини