Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У центрі Львова стало удвічі менше сміття

На карантині містяни зайнялися генеральним прибиранням і ремонтами

За останній тиждень у центрі Львова на 50% поменшало відходів, аніж до запрова­дження карантинних обме­жень. Про це «ВЗ» повідомив Тарас Колодій, заступник директора компанії «ГрінЕра Україна» (фірма займається вивезенням відходів у всіх районах міста).

Однак на самому початку карантину цей показник становив 60%, оскільки під час епідемії коронавірусу закрилися майже всі рестора­ни, а в офісах працівники пере­йшли на дистанційний режим роботи. Але з 13 квітня у старій частині міста відкрилася части­на закладів харчування, які пра­цюють на доставку. Тому від­ходів побільшало саме з цього сегменту.

«Щодо інших районів міста, то мешканці, яких обслуговує­мо, продукують на 30% відходів більше, аніж у період до каран­тину, — сказав Тарас Колодій. — Ця цифра відповідає піково­му навантаженню, яке раніше було у святкові періоди. Зокре­ма, на 10% збільшилася кіль­кість органіки, адже люди поча­ли більше готувати та їсти саме вдома. Під час цьогорічних Ве­ликодніх свят кількість відходів зросла незначно — на 5%. Упро­довж всього карантину спосте­рігаємо бум ремонтів та гене­ральних прибирань. Адже такої кількості викинутих старих ме­блів та інших великогабаритних предметів побуту не було досі. Тож можемо зробити висновки, що під час ізоляції мешканці міста почали масово наводити лад у своїх помешканнях. Осо­бливо така тенденція відчува­ється на Сихові».

Загалом за добу компанія ви­возить 160 тонн відходів. Щоно­чі дезінфікують 10−15 контейне­рів з майданчиків, які компанія обслуговує у Львові. Брудні сміттєві баки замінюють на чис­ті, а брудні баки везуть на під­приємство, де дезінфікують.

Схожі новини