Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Меркель і Путін зідзвонилися по телефону: про що говорили

  • 22.04.2020, 18:31
  • 845

У середу, 22 квітня, відбулася телефонна розмова між канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

На сайті глави держави-агресорки зазначили, що ініціаторкою спілкування була німецька сторона. Значна частина діалогу була присвячена війні на Донбасі.

«Детально розглянуто проблематику врегулювання конфлікту в Україні. Дано позитивну оцінку обміну утримуваних осіб між Києвом, «ДНР» і «ЛНР», який відбувся днями. Акцентовано необхідність послідовної реалізації мінського «комплексу заходів» і рішень, ухвалених на самітах у «нормандському форматі», — йдеться у повідомленні Кремля.

Також у Путіна заявили, що сторони нібито обговорили виконання Україною зобов'язань щодо політичних аспектів врегулювання ситуації на сході, включаючи законодавче закріплення «особливого статусу Донбасу».

Також Меркель і Путін порушили питання боротьби з пандемією коронавірусу. Лідери країн наголосили на важливості тісної координації міжнародних зусиль на цьому напрямку за активної участі Всесвітньої організації охорони здоров'я і підтримки двосторонніх контактів за лінією профільних міністерств.

Крім того, в розмові згадувалися проблеми, пов'язані з розвитком ситуації в Сирії та Лівії, а також із нинішнім становищем на світовому ринку нафти.

Схожі новини