Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський впевнений, що закінчить війну на Донбасі

  • 22.04.2020, 17:13
  • 839

Сьогодні Офіс президента показує фільм про першу річницю президентства Володимира Зеленського, а по завершенні карантину обіцяє провести пресконференцію з главою держави.

Президент Володимир Зеленський вважає, що на посаді глави держави йому вдасться закінчити війну на Донбасі.

Про це йдеться у фільмі «Рік президента Зеленського», який демонструє телеканал «Україна».

«Я впевнений в тому, що за мою каденцію ми закінчимо цю війну. Впевнений особисто. Я говорив, що готовий чекати один рік, готовий працювати один рік. Якщо не буде працювати Мінський процес, то ми змінюватимемо тактику. Ми до цього готові — рік ще не пройшов».

Глава держави каже, що владі вдалося пришвидшити Мінський процес і тепер зустрічі Тристоронньої контактної групи в режимі відеоформаті відбуваються щотижня, а не «раз на місяць чи раз на три».

Також Зеленський зазначив, що йому вдалося розморозити Нормандський формат і не поступитися національними інтересами і Україна вийшла з непоганим результатом після зустрічі на найвищому рівні у грудні 2019 року.

«Ніхто країну не здав, нічого такого не підписано, казали, я буду „на колєнях стоять“, нічого цього не зроблено… Часткові перемоги, напевно, є, але будемо чекати на повний результат. Коли дійсно ми повернемо наші території в Україну».

Також президент Володимир Зеленський вважає, що після коронавірусу потрібно повністю змінити підхід до медичної реформи, бо пандемія розкрила, що в Україні, крім медиків, нічого немає.

«Зараз дуже багато питань до медичної реформи. Коронавірус показав, що це за медична реформа.

Він показав: лікарні не готові, кількість інфекційних ліжок не готова до такого виклику, заробітна плата лікарів дуже мала, інфраструктури медичної немає.

Всі нам казали: «Будьте спокійними, у нас є запаси, у нас є маски, їх мільйони, у нас 3 тисячі працюючих ШВЛів, у нас є десятки лабораторій, для перевірки тестів».

Я вам скажу, у нас було 5 непрацюючих лабораторій, зараз працюючих — 35. У нас ШВЛів з більш-менш працюючих, не було навіть тисячі на країну, де 40 мільйонів населення.

Були прострочені маски. Просто якась така ганьба.

Ми зараз бачимо, що після коронавірусу потрібно змінити повністю підхід, ми тільки зараз розуміємо, що у нас є.

Я вам чесно скажу, у нас крім медиків, дійсно, одних з найкращих у світі, у нас нічого іншого нема. Ось і вся медична реформа".

Схожі новини