Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Карантин можуть продовжити через масові скупчення в Почаєві та Святогірську на Великдень, - міністр

Кабінет міністрів може не ухвалити рішення щодо пом’якшення карантину через масові великодні служби у Почаївській та Святогірській лаврах РПЦвУ

Про це в ефірі «Громадського» заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, відповідаючи на запитання, чи можливо, що через великодні служби з великою кількістю людей у Почаївській та Святогірській лаврах РПЦвУ карантин можуть не пом’якшити.

«Я думаю, що це цілком можливо, треба дивитися низку чинників. Якщо ви подивитесь статистку Нацполіції, кількість віруючих в церквах перевищувала прогнози. Вона була значно менше, ніж у звичайний період, але водночас це достатньо ризиковані були цифри, особливо як ви згадували про Почаїв і Донецьку область, де дійсно такі прецеденти були», — сказав Немчінов.

Він додав, що негативні моменти були і в Києві, зокрема згадав про ситуацію в Києво-Печерській лаврі, яка вже на карантині і де продовжують фіксувати нові випадки інфікування

Водночас Немчінов зазначив, що поки важко оцінювати, яким буде кінцеве рішення Кабміну щодо карантину.

«Буде проведено комплексний аналіз ризиків, тільки після цього вже можна буде говорити про якийсь доконаний факт», — резюмував він.

Схожі новини