Передплата 2024 ВЗ

Суд відкрив провадження проти уряду через рішення закрити кордони

  • 21.04.2020, 18:30
  • 1 012

Позивач просить суд скасувати розпорядження уряду, що стосується тимчасового закриття пунктів пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автомобільного сполучення.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом до Кабміну через рішення про закриття кордонів. Про це повідомляється на порталі «Судова влада України».

Зазначається, що ОАСК відкрив провадження у справі щодо оскарження п. 1. розпорядження Кабінету міністрів України від 14 березня 2020 року № 287-р «Про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Читайте також: На Одещині сьогодні прощаються з лікарем, який помер від коронавірусу

«Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати вказане розпорядження уряду в частині, що стосується тимчасового закриття пунктів пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автомобільного (для автобусів) сполучення», — сказано у повідомленні.

Суд ухвалив рішення розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання у справі на 18 травня 2020 року.

Схожі новини