Передплата 2024 ВЗ

У Німеччині виявили зв'язок між смертністю від коронавірусу та забрудненим повітрям

  • 21.04.2020, 14:32
  • 894

Показники смертності значні в тих районах, де високий рівень діоксиду азоту в повітрі

Високі показники смертності від коронавірусної інфекції Covid-19, можливо, безпосередньо пов'язані рівнем діоксиду азоту в повітрі.

До такого висновку дійшов вчений університету імені Мартіна Лютера в німецькому Галле. Результати дослідження, опубліковані в понеділок, 20 квітня, показують, що в тих регіонах, де раніше фіксували високий рівень забруднюючих речовин в повітрі, смертність від Covid-19 виявилася вищою, — повідомляє DW

Ізраїльський вчений Ярон Оген, що працює в даний момент в Німеччині, порівнював супутникові дані про забруднення і потоки повітря з інформацією про смертність від нової коронавирусной інфекції в Італії, Франції, Іспанії та Німеччини.

Читайте також: Ситуація з пожежами та радіаційний фон на Київщині: нова інформація від ДСНС

З'ясувалося, що показники смертності значні в тих районах, де рівень діоксиду азоту в повітрі високий, а повітрообмін слабкий. Наприклад, Північна Італія, Мадрид або Ухань в Китаї оточені горами, пояснює Оген. Повітря в цих регіонах залишається більш стабільним, а рівень забруднюючих речовин в атмосфері вищий. Вчений вважає, що тривале забруднення повітря в зазначених регіонах, могло привести до погіршення загального стану здоров'я людей, зробивши їх особливо сприйнятливими до коронавірусу.

Потрапляючи в повітря, діоксид азоту пошкоджує дихальні шляхи людини. Вже давно відомо, що він сприяє розвитку численних респіраторних захворювань, а також хвороб серцево-судинної системи, викликаючи зміни складу крові, зокрема зменшуючи вміст у ній гемоглобіну.

Схожі новини