Передплата 2024 «Добрий господар»

20% інфікованих медиків – це доказ повного провалу влади у підготовці до епідемії, - Артур Герасимов

Попри те, що в Україні наразі кількість хворих на коронавірус у порівнянні з іншими країнами світу не така значна, динаміка інфікування серед медичних працівників загрозлива і свідчить про повну неготовність влади до епідемії.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов. Він зазначив, що епідемія коронавірусу як лакмусовий папір проявила непрофесійність команди Зеленського.

«Подивіться зараз на ситуацію з коронавірусом. Загалом карантин — це правильне рішення. Питання в тому, як він був організований — чи можливо було якось по-іншому робити. Але принципово це правильне рішення. Але що робиться з лікарями? Вони ж незахищені. Подивіться зараз — на бігбордах, на телебаченні, на радіо яка реклама — «країна готова до коронавірусу», «країна його успішно подолає», — зауважив Герасимов.

«Як вона подолає, якщо наприклад в Ізраїлі частка хворих лікарів до всіх захворілих всього 4 відсотки. В Італії — 12 відсотків. В Україні — кожен п’ятий. У нас на цей момент 5710 захворіло. З них 1074 — лікарі. Як можна було посилати лікарів виконувати професійний обов’язок, виконувати клятву Гіпокарата — як можна було їх не захистити? Їм же не дали нічого. Я вже мовчу про захисні костюми. Я мовчу про пульсоксиметри. Мовчу про ШВЛи. Але коли немає звичайних масок і рукавичок — це нонсенс», — наголосив Артур Герасимов.

Він зауважив, що знову, як це було на початку російської агресії, волонтери, меценати та активісти змушені забезпечувати лікарів необхідними захисним спорядженням та обладнанням.

«І сьогодні знову як в 14-му році волонтери, меценати піднялися і разом все це роблять», — зазначив співголова «Європейської Солідарності».

Схожі новини