Передплата 2024 «Добра кухня»

"Хтось хоче приховати вогнем свої брудні справи": у Чорнобильській зоні запобігли спробі нового підпалу

  • 20.04.2020, 14:15
  • 1 145

У МВС створена спеціальна група з протидії підпалам, Нацгвардія почала антидиверсійну операцію в лісі.

У МВС створена спеціальна група з протидії підпалам, Нацгвардія почала антидиверсійну операцію в лісі, повідомляє Українська правда із посиланням на заяву Арсена Авакова.

«Учора, під час вечірнього моніторингового обльоту в Чорнобильській зоні, виявили ось такі 4 „феномени“ на площі близько 100 м (див. фото). Добре, що поруч були пожежники, і вдалося швидко загасити», — розповів глава МВС.

«Дивовижно суха зима — рівень води в екосистемі пішов вниз на 1,5−2 м… Лісова, особливо хвойна підстилка надто піддається вогню. Висохли торфовища — особлива проблема. І все це, звичайно, можливість для негідників і провокаторів. Хтось хоче зіпсувати життя в країні, хтось приховати вогнем свої брудні справи… Ми це дуже ясно всі розуміємо. І миритися не маємо наміру — і вживаємо заходів. Прошу всіх, хто володіє будь-якоюсь інформацією — зателефонуйте в поліцію. Звичайно, поліція вже займається цим та іншими інцидентами. Створено спеціальну групу МВС, Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію в лісі», — додав Аваков.

Читайте також: Нардепи посилили відповідальність за підпал трави

Нагадаємо, Кабмін розгляне питання підтримки постраждалих через пожежі на Житомирщині.

Раніше у неділю глава МВС Арсен Аваков заявив, що правоохоронці розглядають дві версії виникнення пожеж в Житомирській області — суховії та навмисний підпал.

Нагадаємо, у МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області.

Схожі новини