Передплата 2024 «Добра кухня»

Поліція не змогла стримати вірян, які прийшли на богослужіння в Почаївську лавру

  • 19.04.2020, 17:15
  • 1 018

Поліція заявляє, що духовенство порушило попередню домовленість щодо формату служби

Про це повідомляє Zaxid.net із посиланням на пресслужбу ГУ НП у Тернопільскій області.

На Великдень Почаївська лавра, яка підпорядковується УПЦ МП і де нещодавно запідозрили спалах коронавірусу, не виконала карантинних заходів. Літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції

«Під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину… Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції», — розповіли правоохоронці.

Днем раніше глава Національної поліції України Ігор Клименко попередив, що поліція буде «жорстко» реагувати на будь-які порушення карантину на Великдень.

Але, врешті-решт, віряни просто зайшли всередину до храму, а поліцейські «зафіксували факт невиконання карантинних заходів».

Читайте також: У Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь: відео

Правоохоронці запевняють, що мали попередню домовленість із духовенством Почаївської лаври, і богослужіння мало проводитися з виконанням усіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі.

Нагадаємо, що у Почаївській лаврі підозрюють масштабний спалах коронавірусу. За словами головного санітарного лікаря Тернопільщини, у трьох священнослужителів УПЦ МП та п'ятьох хористів, які мають прямий стосунок до богослужінь у Почаївській лаврі, виявлено коронавірус.

Схожі новини