Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"У мене брат біля президента, вам усім ж*па": з'явилися нові подробиці скандалу з Єрмаками

  • 19.04.2020, 16:10
  • 6 182

Учасники скандалу з братом глави Офісу президента Денисом Єрмаком заявили, що посварилися з ним через те, що він не заплатив їм гроші, які брав за сприяння в призначенні на державні посади

Про це самі учасники, Сергій Шумський та Дмитро Штанько, розповіли в інтерв'ю «Бабелю», інформує OBOZREVATEL.

За словами Штанько, перші конфлікти стали виникати у вересні 2019 року. «До мене почали звертатися люди, мовляв, гроші заплатили, а нічого не рухається», — пояснив він. Тоді Шумський запропонував Єрмаку створити громадську організацію і вести свою діяльність через неї.

«Відкриваємо в перших числах жовтня. Проводимо установчі збори. Голова — Денис Єрмак. Обрали. І тут він починає зникати з радарів, ігнорує дзвінки. Зустрічі раз на тиждень у кращому разі. Кажу: «Денисе, що відбувається?» Пояснює, що дуже зайнятий. Каже: «Треба почекати до лютого 2020 року. Ось Андрій (Єрмак) обійме топ-посаду». (Був) ще жовтень-листопад (2019 року). Нехай люди чекають. Але дехто не захотів чекати. Почали обурюватися. Просили повернути гроші. І тоді він нам заявив: «Які гроші? Я у вас нічого не брав», — розповів Шумський.

Читайте також: Масштаби вражають: Лерос оприлюднив докази безпрецедентної корупції топ-чиновників

Пізніше, за словами Шумського, Єрмак порадив йому «відійти від Штанька». «Мовляв, ми нічого не брали, нехай Діма сам розбирається, нехай його порвуть», — пояснив він. Водночас, як стверджує Шумський, Єрмак перелічив людей, у яких взяв 15 «вірчих грамот» — внесків по $ 15 тисяч кожний.

Тоді ж між Штаньком, Шумським та Єрмаком відбулася зустріч, на якій вони просили брата голови ОП повернути гроші. «Він (Денис) дуже не хотів (зустрічатися). А на зустрічі заявив: «Хто ви такі і чому ви на мене наїхали?» Кажу: «Денисе, гроші бралися?» Відповідає: «Я взагалі нічого не знаю. Розбирайтеся самі. У мене брат біля президента, вам усім жопа», — розповів Шумський.

Схожі новини