Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чому від пандемії постраждали насамперед багаті країни? Пояснення фахівця

  • 19.04.2020, 14:55
  • 887

Це пов'язано як з високим рівнем достатку, так і з щільністю населення

Про це в інтерв'ю заявив історик Андрій Зубов, повідомляє OBOZREVATEL. За його словами, у країнах першого світу досить велика частина населення похилого віку, а коронавірус небезпечний для старших вікових груп.

«За останні сто років з'явилася маса засобів для продовження життя. Безсмертя ніхто не винайшов, але життя можна продовжувати і старенькі люди, які б у колишні часи померли від тієї чи іншої хвороби, доживають до 90, а то і до 100 років. Таких людей багато якраз у забезпечених країнах. Бідні країни такої розкоші собі дозволити не можуть. Там люди вмирають молодими. У тій же Африці середній вік зовсім невисокий — 20−30 років. А в Європі він досягає 50-ти років. Тому старші вікові групи особливо вразливі до коронавірусу і перебувають під ударом», — пояснив Зубов.

Читайте також: Китайський вірусолог: «Не сподівайтеся, що пандемія вщухне у найближчому майбутньому»

Друга ж причина, на його думку, — скупченість населення. «Вона є і в бідних країнах, але поки коронавірус у них не розвинув свою руйнівну діяльність», — підкреслив історик.

Нагадаємо, в Україні за добу виявлено 343 нових випадків коронавірусу COVID-19, загальна кількість заражених досягла 5449. Померла 141 особа, 347 вилікувалися.

Схожі новини