Передплата 2024 «Добрий господар»

Чорнобильські пожежі: рятувальники розповіли, чи є загроза для атомної станції

  • 19.04.2020, 09:55
  • 972

У Чорнобильській зоні сотні рятувальників, техніка ЗСУ та авіація задіяні в гасінні 4 осередків пожеж у лісах

Про це інформує Українська правда із посиланням на повідомлення на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 18 годину 18 квітня у Зоні відчуження підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв».

Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем.

Для облаштування протипожежних розривів залучили важку інженерну техніку ДСНС та додатково п’ять шляхопрокладачів Збройних Сил України.

Читайте також: Веселка над згарищем. Фото з Чорнобильської зони вразило мережу

У ДСНС наголосили, що загрози для об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження немає. Відомство показало оперативну карту загорянь.

До гасіння пожеж залучені 903 особи та 151 одиниця техніки, зокрема 3 вертольоти.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні з 4 квітня гасять пожежу — 14 квітня відкритий вогонь вдалося погасити завдяки дощу, але трава й пеньки досі тліють. Станом на 18 квітня пожежі в Зоні відчуження охопили вже територію 5 лісництв.

Тривають також пожежі у Житомирській області. У МВС не виключають, що ситуація з пожежами біля Києва може бути результатом спланованої диверсії.

Схожі новини