Передплата 2024 «Добра кухня»

"Життя все одно переможе": родина Порошенків привітала українців із Великоднем

  • 19.04.2020, 09:35
  • 820

П'ятий президент України, голова політичної партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко разом зі своєю дружиною Мариною та дітьми звернувся із вітальним словом із нагоди святкування у неділю, 19 квітня 2020 року, християнами східного обряду Воскресіння Христового

Про це з посиланням на його пресслужбу передає Еспресо.TV.

Ось повний текст привітання:

«Дорогі українці!

У нас у родині давня традиція: паски Марина і діти печуть самі. Це святкові подарунки для військових, які лікуються в Київському шпиталі — нашим воїнам, які боронять нас від великої загрози, політичного коронавірусу Російської імперії.

Лікарі, які на передньому краї боротьби з пандемією, теж потребують уваги. Тому, не покладаючись на владу, закуповуємо захисні костюми для медиків. Ми, «Європейська солідарність», — частина великого руху. На всій території країни волонтери та меценати демонструють громадянську зрілість і відповідальність, вкладаючись у систему захисту людей від небезпечної хвороби, допомагаючи ближньому своєму.

Як наполягають лікарі, кожен із нас дотримується соціальної дистанції. Але ця дистанція не означає, що українці стали менш згуртованими.

Якщо ми єдині, відповідальні і дисципліновані, жодна зараза нас не візьме. Не раз у цьому переконувалися. Як народ у складні часи ми вміємо об’єднуватися, організовуватися, аби спільно протистояти будь-якій біді.

Разом — ми сильні.

Добрі слова і, головне, добрі справи на підтримку один одного сьогодні важливі як ніколи.

Читайте також: Великодній кошик: що можна і не можна святити

Так, зустрічаємо Великдень у дуже складних умовах. Подібного на нашій пам’яті ще не траплялося. Як і більшість, наша родина вперше за багато років не пішла на Пасху до церкви. Як і багато хто, хвилюємося, що не змогли сповідатися і причаститися перед таким великим святом.

Але я прошу всіх у ці дні залишатися вдома. Тим більше, що телеканали забезпечують прямі трансляції з усіх служб.

Найбільший дар Божий — то життя. І ми маємо цінувати його.

Такий підхід поділяють Православна церква України, яка постала минулого року, отримавши Томос. Українська греко-католицька Церква, і протестанти також підтримують цю позицію.

Звичайно, подумки ми всі — на службі Божій. Бо як казав наш Спаситель, де двоє чи троє зберуться разом в ім’я Його, там і Він серед нас.

Будьмо впевнені — все незабаром зміниться на краще, життя повернеться у нормальне русло.

Робочі місця — відновляться.

Не забуваймо, що зневіра — то гріх.

Пам’ятаймо, як сказано у Писанні: по вірі вашій віддасться вам.

Крізь товщу тисячоліть Воскресіння Христове переконує нас — життя все одно переможе.

Вже не раз українці демонстрували, як вміють єднатися у важкі часи. Ми стаємо однією родиною і йдемо пліч-о-пліч на допомогу один одному. Тому сьогодні ми приготували Великодні гостинці для наших поранених воїнів.

Треба вірити — рани загояться, коронавірус відступить, все лихе минеться, і наша Україна й далі буде сильною, здоровою і прекрасною.

Христос воскрес! Воістину воскрес!"

Схожі новини