Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Житомирі віряни ігнорують карантин і йдуть до храмів

  • 18.04.2020, 19:38
  • 884

Станом на ранок 18 квітня у Житомирській області зареєстровано загалом 197 випадків інфікування коронавірусом.

Сьогодні на Житомирщині в храмах Української православної церкви Московського патріархату окремі парафіяни ігнорують заборону на участь у масових заходах під час карантину.

Як передає УНІАН, віряни йдуть до церков, щоб посвятити паски.

Завтра православні відзначають Великдень, з чим і пов'язана активність вірян, які помічені біля храмів УПЦ МП. Так, зокрема, у Житомирі віряни йдуть святити паски до Спасо-Преображенського собору.

Читайте також: УПЦ МП скликає людей зустрічати благодатний вогонь, незважаючи на заклики Зеленського не йти до церкви

Водночас виконавчий комітет Житомирської міської ради 16 квітня заборонив відвідування церков на період великодніх святу місті. На окремі зауваження житомирян про карантин священники зазначають, що не можуть заборонити людям йти до храмів з нагоди свята Великдень. Біля храмів несуть службу правоохоронці.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Житомирської облдержадміністрації, станом на 09:00 18 квітня на Житомирщині лабораторно підтвердженими є 197 випадків COVID-19.Так, найбільшим осередком захворюваності з підтвердженим коронавірусом на Житомирщині залишається Коростень, де такий діагноз мають вже 54 жителі міста. У Житомирі кількість хворих знову зросла і тепер становить 46 осіб. Збільшилася кількість хворих і у Бердичеві — загалом до 39 осіб. Православні християни завтра відзначають Великдень.

Схожі новини