Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський пов'язав сплеск захворюваності на коронавірус із католицьким Великоднем

  • 18.04.2020, 17:56
  • 965

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зростання кількості хворих на COVID-19 за останні дві доби, може бути пов'язане зі святкуванням Великодня за західним обрядом

Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

На нараді з питань запобігання поширенню епідемії Covid-19 Зеленський заявив, що за останні дві доби в Україні було зафіксовано найбільше випадків зараження коронавірусом порівняно з попереднім періодом поширення інфекції, що можна пов'язати зі святкуванням католицького Великодня 12 квітня.

«Адже минулої неділі понад 100 тис. українців все-таки відвідали заходи в церквах, а симптоми хвороби проявляються найчастіше на 5−6 день після зараження», — сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський привітав українців із Великоднем і закликав влаштувати «загальнодержавний сімейний тимбілдинг»

Він висловив сподівання, що українці усвідомлюють ризики зараження та закликав на Великдень 19 квітня залишатися вдома.

«Великдень вдома — правильний хід, щоб люди знали, що саме цього року треба на це велике свято залишитися вдома. Це допоможе вберегти здоров'я і життя багатьох, щоб наступного року знову можна було відвідати богослужіння і відсвяткувати Великдень традиційно і без обмежень», — зазначив Зеленський.

Схожі новини