Передплата 2024 «Добрий господар»

На території львівської психлікарні загорівся корпус реабілітації атовців

У п'ятницю, 17 квітня, на території Львівської обласної психіатричної лікарні, що на вул. Кульпарківській,95 у Львові, згорів один із корпусів.

Це невелика одноповерхова будівля, де розміщується центр «Фенікс», що займається реабілітацією учасників АТО. Ймовірною причиною пожежі вважають підпал. Про це пише zaxid.net.

Як повідомив у коментарі виданню директор психлікарні Богдан Чечотка, пожежу зафіксували близько 15:00. За даними ДСНС Львівщини, зайнявся дах будівлі на площі близько 100 кв. м.

У цьому приміщенні розміщується відділення психогенної травми Львівської обласної психлікарні, знане у середовищі атовців як центр «Фенікс». Зі слів директора лікарні, на час карантину працівники цього відділення написали заяви на відпуску за власним бажанням.

«Теоретично там нікого не мало би бути. Наскільки мені повідомили, там нікого не було всередині сьогодні. Зараз все з’ясовуємо», — розповів Богдан Чечотка.

Близько 17:00 надзвичайникам вдалося загасити пожежу. Як повідомили у психлікарні, вогонь знищив 400 м² даху будівлі і завдав значної шкоди усередині. На щастя, ніхто не постраждав.

Причиною пожежі у центрі реабілітації атовців на території психлікарні називають підпал.

«Так виглядає, що Центр реабілітації учасників АТО „Фенікс“ підпалили», — заявив міський голова Львова Андрій Садовий після розмови із керівником ДСНС Львівщини Юрієм Кагітіним.

Мер зазначив, що керівник лікарні разом із керівником центру «Фенікс» готують документи до обласної комісії ТЕБ і НС про виділення коштів на ліквідацію наслідків пожежі. У свою чергу міська рада Львова теж готова долучитися до відновлення роботи центру.

Зі слів директора лікарні, нещодавно на території була вже пожежа в іншому орендованому приміщенні, яку швидко погасили.

Центр допомоги ветеранам АТО «Фенікс», що на вул. Кульпарківській у Львові, створений з допомогою волонтерів у 2014 році. Це відділення чи не єдине у Західній Україні, де здійснюють лікування посттравматичних розладів. Приміщення центру не раз обкрадали невідомі. Останній такий випадок був навесні 2019 року. Тоді звідти винесли комп'ютерну техніку і апаратуру.

Схожі новини