Передплата 2024 ВЗ

Суд Києва арештував ексзаступника голови СБУ часів Євромайдану

  • 17.04.2020, 17:17
  • 918

Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього першого заступника Голови СБУ – керівника Антитерористичного центру при СБУ, якого підозрюють незаконних у переслідуваннях учасників Євромайдану.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає Українська правда.

«За клопотанням прокурорів Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013 — 2014 роках, Офісу Генерального прокурора слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва застосував до колишнього першого заступника Голови СБУ — керівника Антитерористичного центру при СБУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою».

Експравоохоронця підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року.

Читайте також: «На COVID-19 захворіли 879 медиків», — Степанов

У зазначеному кримінальному провадженні розслідуються обставини організації Віктором Януковичем перевищення влади та службових повноважень колишнім керівництвом правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників в центральній частині м. Києва у лютому 2014 року.

Головою СБУ у 2013−2014 роках був Олександр Якименко, він переховується в Росії. Першим заступником голови СБУ і керівником АТЦ до 26 лютого 2014 року був Володимир Тоцький.

Рішення суду про обрання запобіжного заходу дозволить прокурорам розпочати процедуру екстрадиції підозрюваного та дасть можливість застосування процедури спеціального досудового розслідування і заочного засудження, оскільки колишній посадовець переховується від слідства та суду за межами України і оголошений у розшук.

Схожі новини