Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Порошенка вже передали в лікарні 30 тисяч захисних костюмів для медпрацівників

  • 17.04.2020, 10:22
  • 629

30 тисяч комплектів індивідуального захисту для медперсоналу, які закуплені в Китаї коштом компанії Рошен та Фонду Порошенка, вже надходять до лікарень по всій Україні.

Як відомо, станом на 17 квітня вже 879 медичних працівників захворіли на коронавірус, приріст захворюваності загрозливий — близько ста за добу. Тому питання забезпечення медпрацівників високотехнологічними костюмами, а також окулярами, рукавичками та іншими засобами захисту є пріоритетом номер один — вважають у Порошенка.

Третя партія у 10 тисяч костюмів сьогодні відправлена у лікарні.

У Черкаську область — 1900 костюмів, 1300 — у лікарні Дніпропетровщини. У Кременчук на Полтавщині — 1100 костюмів, така ж кількість — 1100 комплектів — відправлена у лікарні Хмельниччини.

Столичні лікарні отримали ще 1100 костюмів. По 800 костюмів передають на Львівщину та Тернопільщину. В Івано-Франківськ — 600, у Чернівці — 500.

Ще 800 костюмів розподілені у лікарні Волині, Вінниччини, Закарпаття, Одеси, Рівного та Херсону.

Лікарям також доставлені 10 тисяч високоякісних захисних окулярів.

Ще 100 тисяч медичних костюмів замовлені у Південній Кореї. Там же закуплені 10 портативних рентген-апаратів, які очікують отримати і передати медзакладам до кінця квітня. Найближчим часом у лікарні також передадуть 60 тисяч нітрилових рукавичок.

Захисні костюми для медиків від Порошенка протягом трьох тижнів передані у 21 регіон України. «Лікарі мають бути забезпечені всіма необхідними засобами захисту», — переконаний п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. 10 квітня Петро Порошенко закликав владу запровадити страхування медичних працівників на випадок захворювання на коронавірус та вніс відповідні пропозиції до парламенту.

Схожі новини