Передплата 2024 «Добра кухня»

П’ятирічний Максим переконаний: «Земля одужає! Вірус загине»

Картина “Земля одужає! Вірус загине” п’ятирічного Максимка Будзівули із Золочева зірвала шквал інтернет-оплесків.

Цей знімок виставила на своїй сторінці у соцмережах Галина Гевко, керівник зразкового художнього колективу арт-гуртка «Палітра» золочівського Центру творчості. Хто він, цей маленький художник? Журналіст «ВЗ» запитала у його творчого наставника.

— Максим у Золочеві — знаменитість. У нас займається з трирічного віку, а свою першу картину намалював, коли йому випо­внилося лише півтора року, — каже Галина Гевко. — І вже тоді він отримав свою першу нагороду. На свій п’ятирічний вік Максимко має вже 20 перемог у різноманітних всеукраїнських і міжнародних конкурсах — в Ін­дії та США. У нього багато медалей і грамот.

— У нього батьки-художники?

— Ні (сміється.Г. Я.). Його бабуся ху­дожниця. Це — я.

— Ви допомагали йому малювати цю роботу?

— Коли займаюся з дітьми, обговорюємо тему, композицію, ідею. Цікавлюся у дити­ни, що вона хоче сказати у своєму худож­ньому творі. І так само з Максимом, адже він також навчається у цьому гуртку. Те, що він намалював дерево, — це його бачення планети, яка зараз захворіла. Максим — ро­зумна дитина. А малювати любить більше професійними фарбами. Звісно, трішечки доводиться десь пунктир додати, десь лінію підправити, але в основному дитина працю­вала сама.

Схожі новини