Передплата 2024 «Добра кухня»

На Донеччині успішно минув перший етап обміну полоненими

  • 16.04.2020, 11:55
  • 751

У результаті взаємного обміну утримуваними особами Україна забрала у представників ОРДЛО дев’ять осіб, ще десятеро людей мають повернутися з ОРЛО

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на заяву уповноваженої з прав людини Людмили Денісової у Facebook.

Омбудсмен оприлюднила знімок дев’яти осіб зі словами: «Наші звільнені громадяни».

Раніше вона повідомила, що розпочався «третій етап взаємного звільнення громадян за формулою «всіх на всіх» у першій локації — КПВВ «Майорськ».

Загалом 16 квітня на підконтрольну уряду України територію буде повернуто 19 громадян України, які незаконно утримувалися на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Читайте також: У мережі показали, як ексберкутівець подякував українцям за обмін. Фото дня

Серед тих 9-ти осіб, які повертаються з окупованої території Донецької області, є й Віктор Шайдов. Він — військовослужбовець ЗСУ, який потрапив у полон та незаконно утримувався на тимчасово окупованій території Донецької області з 2019 року.

«Безумовно, карантині обмеження суттєво вплинули на переговорний процес. Він був важким. Але, як бачимо, спільні зусилля всіх, хто був залучений до цієї важливої роботи дали свій результат.

Наші громадяни пройдуть обов’язкову обсервацію у спеціально визначеному для цього місці. Вони будуть забезпечені всім необхідним, зокрема, медичним контролем, харчуванням, одягом і засобами зв'язку", — зауважує Денісова.

Схожі новини