Передплата 2024 «Добра кухня»

Почесний донор? Нардеп Шахов твердить, що коронавірус можна лікувати... його кров'ю

Парламентарій пройшов тест на антитіла до коронавірусу.

Його кров підходить для лікування хворих у важкій формі, повідомили у пресслужбі Шахова.

Нардеп Сергій Шахов, який став першим у Верховній Раді, хто переміг коронавірус, пройшов тестування на наявність антитіл за допомогою української тест-системи.

Йдеться, що дослідження показало наявність високої кількості антитіл у крові Шахова, а отже, він не тільки виробив стійкий імунітет до вірусу, а й може стати донором для хворих у важкій формі, повідомляє пресслужба нардепа.

«Для мене величезна честь бути одним з перших тестованих за допомогою нашої української тест-системи. Я завжди говорив, що саме українські вчені зможуть створити ліки від цієї хвороби. Упевнений, так і буде. Зі свого боку, я готовий допомагати всім чим зможу, як мінімум підтримкою в парламенті і власною кров'ю», — сказав Шахов.

За даними пресслужби нардепа, кров парламентарія підходить для лікування тяжкохворих через переливання плазми, цей напрямок боротьби з коронавірусів вважається найперспективнішим в світі, а також для виділення антитіл з тим, щоб створити ліки.

«Найближчими днями я планую зробити тести на антитіла моїм дітям, які хворіли зі схожими симптомами ще в лютому. А також буду готовий здавати кров як донор, як тільки лабораторія буде готова її прийняти», — сказав Сергій Шахов.

Схожі новини