Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

УЄФА шукає заміну Більбао, Мюнхену й Риму

Ці міста наразі не підтвердили, що наступного літа будуть готові прийняти Євро-2020

Перенесений на 2021 рік фінальний турнір чемпіонату Старого Світу з футболу, Євро-2020, має відбутися у 12 містах континенту — Амстердамі, Баку, Більбао, Будапешті, Бухаресті, Глазго, Дубліні, Копенгагені, Лондоні, Мюнхені, Римі й Санкт-Петербурзі. Однак пандемія може внести у цей список корективи. Зокрема, мають сумніви у своїй спроможності прийняти наступного літа матчі Євро власті Більбао (Іспанія), Мюнхена (Німеччина) і Рима (Італія).

Як інформує авторитетне ні­мецьке видання Transfermarkt, кілька міст-організаторів Євро-2020 повідомили УЄФА про певні труднощі з проведенням поєдинків чемпіонату Європи у червні-лип­ні 2021 року. «Після перенесення Євро-2020 на наступний рік мож­ливості Мюнхена зараз вивчають­ся», — заявив співробітник спортив­ного департаменту уряду Баварії.

Проблеми з новими термінами Євро-2020, повідомило німець­ке видання Kicker, має також іс­панський Більбао. І нарешті, за інформацією британського ви­дання Daily Mail, влада Рима, сто­лиці держави, у якій коронавірус зібрав найбільший у Європі смер­тельний врожай, наразі також не готова підтвердити УЄФА, що 2021-го прийме Євро.

Ба більше, як повідомляє Transfermarkt, певні сумніви щодо своєї спроможності прийняти на­ступного літа матчі Євро-2020 ма­ють також Дублін (Ірландія), Глаз­го (Шотландія) і Лондон (Англія). Останній, очевидно, особливо не­покоїть УЄФА, оскільки саме у Лон­доні мають відбутися вирішальні поєдинки турніру… «УЄФА підтри­мує контакти з усіма 12 містами, що приймають Євро», — заявив речник Європейського союзу фут­больних асоціацій. За його слова­ми, необхідні рішення можуть бути прийняті наприкінці квітня.

Якими вони можуть бути? «Якщо якесь місто відпаде, є кіль­ка варіантів, — розповіли у Викон­комі УЄФА. — Або міста, що зали­шаться, візьмуть на себе більше навантаження, або знайдемо інші місця проведення турніру. Гадаю, другий варіант буде кращим».

У Мюнхені повинні грати збір­ні Німеччини, Франції, Португа­лії і збірна, переможець плей-оф Ліги націй. У Більбао — збірні Іспа­нії, Швеції, Польщі і збірна, пере­можець плей-оф ЛН. А Рим при­йматиме поєдинки збірних Італії, Туреччини, Уельсу й Швейцарії.

Теоретично, «іншим місцем проведення турніру» можуть бути й українські міста, зокрема Київ і Львів. «Олімпійський» і «Арена Львів» приймали матчі Євро-2012, тож необхідний досвід ці міста ма­ють… Але шанси на те, що УЄФА надасть право приймати мат­чі Євро-2020 місту з України, на­ближаються до нуля. У кожній гру­пі має бути збірна-господар, тож замість Мюнхена, якщо така по­треба виникне, буде Лісабон або Париж, замість Більбао — Варша­ва чи Стокгольм, а замість Рима — Стамбул, Кардиф або Цюріх/Же­нева.

Схожі новини