Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ольга Сумська: «Коли рецептів зібралося багато, вирішила, що пора ними ділитися»

Актриса Ольга Сумська – не лише талановита артистка й виняткова красуня, а й чудова господиня

— Я дуже люблю готувати, і для мене кухня — це місце, де можна творити дива, — каже Ольга Сумська. — Мої перші ку­лінарні експерименти почалися вже у 8 років, а перший борщ я зварила у п"ятнадцять. Рецепти збираю давно, деякі з них удо­сконалила, а багато рецептів придумала сама. Коли рецеп­тів зібралося багато, вирішила, що пора ними ділитися.

Актриса Ольга Сумська — не лише талановита артистка й виняткова красуня, а й чудова господиня. Вона постійно ді­литься з шанувальниками сво­їми унікальними рецептами, і один з них — головна страва на Великдень.

У родині Ольги Сумської свято шанують великодні тра­диції, а до приготування вели­коднього столу залучають аб­солютно всіх членів родини. Випіканням пасок займається чоловік акторки Віталій Бори­сюк, майстерно роблячи це за допомогою хлібопічки. А сама Ольга пече фірмову сирну пас­ку.

— Сирну паску готую у ду­ховці, купую лише базарний, жирний сир, яйця теж домаш­ні, все, як вчили наші бабусі. Віталій на кухню нікого не пус­кає, обов’язково читає молит­ви над тістом. Розмальовувати писанки буде молодша донька Ганнуся, у неї є все для цього, адже ходила на писанкарство, — розповіла Сумська.

Готуватиме Ольга холодець і фірмову страву — філе індич­ки, фаршироване креветками, під назвою «Творча насолода». Ця страва неодмінно стане прикрасою святкового столу.

— Ця страва мені подоба­ється, перш за все, простотою і швидкістю приготування. А мої друзі в захваті від незвич­ного смаку. Впевнена, що спо­добається і вам, — каже Ольга.

Сирна паска

800 г жирного домашнього сиру, 3−4 ст. ложки цукру, 3−6 яєць, 50 г родзинок, пакетик ванільного цукру.

У сир додати яйця і все пе­ремішати. Всипати ванільний цукор і цукор. Знову все ре­тельно перемішати. До маси додати родзинки і знову ж ре­тельно вимішати. Випікати кра­ще в скляній формі, яку попе­редньо змастити вершковим маслом або оливковою олією. Викласти сирну масу в форму і накрити кришкою. Випікати в розігрітій до 150 °C духовці 30- 40 хв. За 5−10 хв до готовнос­ті зняти кришку з форми. Та­кож можна додати зверху жирні вершки і трохи цукру, щоб утво­рилася золотава скоринка.

Філе індички «Творча насолода»

400 г філе індички, 3 ст. ложки оливкової олії, 50- 70 г креветок, 50−70 г гребінців (можна замінити грибами), 100 г сиру, 3−4 помідори, майонез, кетчуп, сіль і перець — до смаку.

Філе індички відбити моло­точком. Потім натерти сіллю і поперчити. Викласти шма­точки м’яса на деко, змаще­не оливковою олією. Зверху на м’ясо викласти морські гребін­ці і креветки. Помідори наріза­ти кружальцями і викласти на креветки. Сир натерти на гру­бій тертці і посипати ним кре­ветки. Покрити все майонезом і кетчупом. Запікати у духо­вці при 170 °C 20−25 хв. Гото­ву страву викласти на тарілки і прикрасити листям салату та кільцями болгарського перцю.

Схожі новини