Ольга Сумська: «Коли рецептів зібралося багато, вирішила, що пора ними ділитися»
Актриса Ольга Сумська – не лише талановита артистка й виняткова красуня, а й чудова господиня
— Я дуже люблю готувати, і для мене кухня — це місце, де можна творити дива, — каже Ольга Сумська. — Мої перші кулінарні експерименти почалися вже у 8 років, а перший борщ я зварила у п"ятнадцять. Рецепти збираю давно, деякі з них удосконалила, а багато рецептів придумала сама. Коли рецептів зібралося багато, вирішила, що пора ними ділитися.
Актриса Ольга Сумська — не лише талановита артистка й виняткова красуня, а й чудова господиня. Вона постійно ділиться з шанувальниками своїми унікальними рецептами, і один з них — головна страва на Великдень.
У родині Ольги Сумської свято шанують великодні традиції, а до приготування великоднього столу залучають абсолютно всіх членів родини. Випіканням пасок займається чоловік акторки Віталій Борисюк, майстерно роблячи це за допомогою хлібопічки. А сама Ольга пече фірмову сирну паску.
— Сирну паску готую у духовці, купую лише базарний, жирний сир, яйця теж домашні, все, як вчили наші бабусі. Віталій на кухню нікого не пускає, обов’язково читає молитви над тістом. Розмальовувати писанки буде молодша донька Ганнуся, у неї є все для цього, адже ходила на писанкарство, — розповіла Сумська.
Готуватиме Ольга холодець і фірмову страву — філе індички, фаршироване креветками, під назвою «Творча насолода». Ця страва неодмінно стане прикрасою святкового столу.
— Ця страва мені подобається, перш за все, простотою і швидкістю приготування. А мої друзі в захваті від незвичного смаку. Впевнена, що сподобається і вам, — каже Ольга.
Сирна паска
800 г жирного домашнього сиру, 3−4 ст. ложки цукру, 3−6 яєць, 50 г родзинок, пакетик ванільного цукру.
У сир додати яйця і все перемішати. Всипати ванільний цукор і цукор. Знову все ретельно перемішати. До маси додати родзинки і знову ж ретельно вимішати. Випікати краще в скляній формі, яку попередньо змастити вершковим маслом або оливковою олією. Викласти сирну масу в форму і накрити кришкою. Випікати в розігрітій до 150 °C духовці 30- 40 хв. За 5−10 хв до готовності зняти кришку з форми. Також можна додати зверху жирні вершки і трохи цукру, щоб утворилася золотава скоринка.
Філе індички «Творча насолода»
400 г філе індички, 3 ст. ложки оливкової олії, 50- 70 г креветок, 50−70 г гребінців (можна замінити грибами), 100 г сиру, 3−4 помідори, майонез, кетчуп, сіль і перець — до смаку.
Філе індички відбити молоточком. Потім натерти сіллю і поперчити. Викласти шматочки м’яса на деко, змащене оливковою олією. Зверху на м’ясо викласти морські гребінці і креветки. Помідори нарізати кружальцями і викласти на креветки. Сир натерти на грубій тертці і посипати ним креветки. Покрити все майонезом і кетчупом. Запікати у духовці при 170 °C 20−25 хв. Готову страву викласти на тарілки і прикрасити листям салату та кільцями болгарського перцю.