Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Визнайте людську помилку": Іран не хоче сплачувати компенсацію за катастрофу МАУ

  • 15.04.2020, 12:55
  • 698

Іран пропонує Україні підписати меморандум про взаєморозуміння, який зобов'язує Україну і сім'ї жертв рейсу, збитого над Тегераном, відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на «Radio Farda».

Виданню стало відомо, що Іран направив проєкт меморандуму про взаєморозуміння (МОВ) в український МЗС, згідно з яким Україна і сім'ї загиблих повинні визнати «людську помилку» в якості причини авіакатастрофи.

У зазначеному документі також передбачається, що Україна і сім'ї загиблих не повинні переслідувати Іран в кримінальному та судовому порядку в обмін на виплату компенсації Іраном і видачу вмісту бортового відеореєстратора після того, як він буде проаналізований.

Читайте також: Поширення коронавірусу в Ірані не є перешкодою для розслідування збиття українського літака — Пристайко

Нагадаємо, Іран пропонував компенсацію сім'ям жертв катастрофи по 80 тисяч доларів. В Україні відзначили, що ця компенсація має перевищити суму в 80 тисяч доларів на людину.

Водночас канадські юристи подали позов проти Ірану від імені жертв збиття українського літака над Тегераном, вимагаючи 1,1 мільярда доларів компенсації.

Іран погодився у березні передати чорні скриньки з рейсу 752 в Україну чи Францію на аналіз. Такий крок привітали Канада та Україна.

У квітні Іран зв’язувався із зацікавленими у розслідуванні країнами і запитував, коли вони можуть надіслати експертів, які допоможуть завантажити дані з чорних скриньок, проте наразі через пандемію коронавірусу подорожі неможливі.

Схожі новини