Передплата 2024 ВЗ

ООН: Путін досі не дав згоди на припинення вогню задля боротьби з пандемією

  • 15.04.2020, 12:15
  • 738

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що четверо з п'яти постійних членів Ради Безпеки ООН згодні підтримати заклик ООН до глобального припинення вогню, щоб світ міг зосередитися на пандемії коронавірусу. Залишилося отримати згоду Росії

Про це повідомляє Українська правда.

«Я думаю, що президент Путін погодиться, і в той день, коли він скаже, що ми це зробимо, ми зможемо провести цю відеоконференцію і передати цей заклик урочисто, переконливо і ефективно».

За словами Макрона, президент Китаю Сі Цзіньпін, президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтвердили, що вони підтримають це прохання.

Читайте також: США в ООН закликали Росію припинити агресію проти України

Президент Франції також додав, що говорив про припинення вогню з президентом Росії ще на початку цієї ініціативи, яка прозвучала в кінці березня. Після цього він з Путіним не розмовляв, але заявив, що зробить це «в найближчі кілька годин» (15 квітня — ред.).

Нагадаємо, 23 березня генсек ООН Антоніо Гутерріш закликав до світового перемир'я, попередивши, що в охоплених війною країнах системи охорони здоров'я занепали, а невелика кількість медичних працівників, які залишилися, часто ставали мішенню в бойових діях.

Схожі новини