Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Дива та фокуси антиКоломойського закону»: Ніна Южаніна повідомила, що засідання комітету несподівано перенесли з 16 на 21 квітня

  • 14.04.2020, 16:21
  • 663

Засідання профільного комітету, який мав розглядати поправки до так званого «антиКоломойського» законопроекту, несподівано перенесене з 16 на 21 квітня.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомила народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна. Вона переконана, що у Зеленского відсутня політична воля на ухвалення цього законопроекту, через це країна стає заручницею олігархічних інтересів.

«Роздуми щодо прийняття законопроекту № 2571-д. Підтримати голосування цього законопроекту президент Зеленський приїхав особисто в Раду. „Європейська Солідарність“ віддала голоси заради фінансової стабільності України. А далі з документом 2571-д почалися справжні „дива“ та фокуси. Від 16 тисяч поправок — до затягування процесу розгляду в профільному Комітеті», — нагадала Ніна Южаніна.

«Мої заяви про відсутність політичної волі для прийняття так званого антиколомойського закону отримують дедалі більше яскравих підтверджень. Сьогодні чергове. Строк подачі поправок для розгляду законопроекту в другому читанні закінчився 6 квітня 2020 року. Як член профільного комітету жодного повідомлення про те, як просувається робота з підготовки таблиці, я не мала», — зауважує Южаніна.

«Нарешті вчора, 13 квітня, через систему електронного документообігу отримала лист, що засідання комітету відбудеться 16 квітня 2020 року, тобто з моменту закінчення строку подання поправок пройшло 9 днів. До речі, ця таблиця, яка вже, сподіваюся, давно сформована, так і не надійшла народним депутатам на ознайомення. А тут знову фальстарт — Комітет переноситься на 21 квітня. Ще понад тиждень Україна житиме в умовах „туманного“ фінансового майбутнього», — наголошує Ніна Южаніна.

«Прийнятий напередодні секвестр бюджету стає заручником політичної гри Офісу президента, від якого так залежить голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики», — переконана Ніна Южаніна.

Схожі новини