Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Справа проти Чорновол – це репресії проти учасників Майдану за сценарієм Кремля - нардепи

  • 14.04.2020, 13:32
  • 849

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» під стінами ДБР, куди на допит викликали Тетяну Чорновол, закликали громадянське суспільство, демократичні політичні сили не залишатися байдужими до переслідувань учасників Майдану.

Прикриваючись карантинними заходами, влада почала активний наступ на здобутки Революції Гідності, і цей сценарій написаний у Кремлі — наголошують депутати.

«Зараз розгортається інформаційно-диверсійна кампанія, мета якої — переконати весь світ і українців, що на Майдані власне майданівці атакували правоохоронні органи, а вони змушені були захищатись. Кремль і Російська Федерація намагаються переконати всіх, що майданівці є злочинці, що в країні відбувся державний переворот. Це свідчення того, що теперішня влада і президент Зеленський, керівник ДБР і генпрокурор сьогодні виконують сценарій, намальований за межами України і завдання його дискредитація Майдану. Таня Чорновол — це символ Майдану і символ українськості», — наголосив Андрій Парубій.

«Те, що сьогодні намагається зробити влада — це великий антимайданівський реванш, яким було звільнення Беркуту, призначення Внендіктової та ідея про скасування амністії майданівцям. Ми бачимо, як намагаються переписати історію, важливою частиною якої є Тетяна Чорновол, яку хочуть усунути з публічного простору для остаточного переписування історії. Ми не дамо цього зробити і покажемо, що вміємо захищати одне одного», — зазначив Володимир В’ятрович.

«Страх — це основна причина, чому всі справи фабрикуються. Влада — боїться. Вони боялися п`ять років, бояться сьогодні. Бояться Майдану, бояться свідомих людей, бояться правди. І бояться того, що ми продовжуємо боротися за правду, яка би ситуація не була. Ми ж, навпаки, не боїмося. Тому що вже лякані. Було страшно, коли ми виходили на Майдан і на нас пускали „Беркут“. Було страшно, коли розстрілювали Небесну Сотню. Було страшно, коли почалася війна. Але страх для людей вільних, для справжніх українців трансформується в те, що нас стає більше. Ми стаємо сильніші і ми починаємо давати здачі. І кожен, хто сьогодні порушує закон, кожен, хто дискредитує Майдан, кожен, хто хоче знищити права і свободи і волю до боротьби, — він отримає відповідь від усіх українців. Так що бійтеся, бо ми не боїмося», — звернулася до влади Софія Федина.

«Сьогоднішні процеси дуже нагадують і йдуть за сценарієм, за яким ФСБ сьогодні переслідує всіх активістів у Криму. Роль Партії регіонів у здачі Криму була вирішальною. Процес 26 лютого, який був ще в період, коли Україна контролювала Крим, саме помста партійців Партії регіонів, керівництва Партії регіонів, таких як Бабіков, привело до того, що тисячі наших співвітчизників за ті події переслідуються. Я один з тих, хто відсидів три роки. Очевидним є те, що сьогоднішні процеси — це помста за боротьбу патріотів за свою країну, помста за боротьбу проти окупації, помста за боротьбу за самостійність», — наголосив Ахтем Чийгоз.

«Помста дійсно продовжується, і ми бачим це в справі Шеремета. Це Юля Кузьменко, Яна Дугарь, Андрій Антоненко. Це волонтери, добровольці, майданівці. Ті справи, які фабрикуються проти них, в тому числі, Тетяна Чорновол. Сьогодні ми — всі ті, хто пройшов Майдан, учасники Революції Гідності, учасники АТО плече в плече будемо далі боротися за нашу державність, за суверенітет. І не дамо ні одного з побратимів, щоб їх закрили. Ми сьогодні тут ми будемо під судом, ми будемо далі відстоювати одне одного», — наголосив Михайло Бондар.

«Те, що зараз відбувається, насправді навіть не про 2013−2014 роки. Це про сьогодні і це про долю України.
Тому що, прикриваючись епідемією, прикриваючись карантином, влада вдалася до політичного мародерства і хоче знищити реальну єдину опозицію — це українські патріотичні сили. І розправа над Тетяною Чорновол це є просто частиною і знаком попередження всім іншим — мовчіть, не стате своє слово проти, не захищайте Україну, усуньтеся. Цього не буде. Вони цього не досягнуть. Ми абсолютно розуміємо, що відбувається. Ми розуміємо, що продовжується гібридна війна проти України. І ми будемо в цій війні боротися за нашу державу і не здамо її. Ми впевнені у собі і ми впевнені у перемозі», — наголосив Олексій Гончаренко.

«Це справа проти всіх свідомих українів, проти всіх хто має національну гідність, тому що ця справа — це замовлення Москви. Ця справа почала розслідуватися проти мене 18 жовтня 2019 року. Тобто навіть не в той момент, коли колишній адвокат Януковича фактично очолив ДБР. Вона почала розслідуватися раніше — перед Нормандською зустріччю Зеленського, тобто фактично ця справа — це частина так званих мирних угод, але якщо називати все своїми словами — це частина плану капітуляції України», — переконана Тетяна Чорновол.

«Росія, користуючись недолугістю чинної влади і нерозумінням державних процесів, намагається дискредитувати Майдан, намагається переписати нашу історію. Тому що будь-яка окупація Російською Федерацією України завжди починалася з того, що треба було переписати героїчну історію України. А Майдан — це героїчна сторінка новітньої історії України. Це перший бій, даний проти російської агресії, і бій, який закінчився перемогою», — нагадала Чорновол.

Схожі новини