Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пішли на паперть. Лаврська братія просить у вірян грошей для подолання коронавірусу

  • 14.04.2020, 13:35
  • 1 091

За минулу добу у столиці підтвердили коронавірус у 79 осіб. З них 63 випадки - в Києво-Печерській лаврі.

Загалом там вже сотня хворих, зазначають Патріоти України. Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Павло і братія лаври звертаються за допомогою до вірян у зв’язку з припиненням богослужінь через спалах коронавірусу. Про це йдеться на сайті Лаври.

«Дорогі браття і сестри, у зв’язку з поширенням на території України гострого респіраторного захворювання Covid-19 в Лаврі були припинені громадські богослужіння. Просимо всіх посилити молитви за братію і за нашу головну святиню — Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, за новопреставлених архімандрита Нектарія і ієродиякона Наума», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києво-Печерській лаврі 90 священнослужителів захворіли на COVID-2019. Святиню закривають на карантин

Намісник і братія Лаври просять також перераховувати гроші.

«Також всі ви знаєте, що на сьогоднішній день найбільше випадків зафіксовано в Києві, а Лавра є невід’ємною частиною столиці і розташована в самому її центрі, тому також піддана цим загрозам. Тому просимо всіх небайдужих людей надати посильну фінансову допомогу», — сказано у повідомленні і додано реквізити.

«Нехай Господь благословить і укріпить усіх нас, а молитвами преподобних Печерських позбавить нашу країну від цієї згубної пошесті», — резюмується у повідомленні.

Схожі новини